gy6777

Házunk tája

NyomtatásE-mail

Egy kiadósabb eső után szétnéztem a neten, hol lehetne venni az én pénztárcámnak megfelelő hordót, dézsát vagy bármit. Végignéztem a licitálós oldalakat, a barkácsáruházak prospektusait, és egyéb cégek termékeit. Az egyik túl drága volt, a másik túl silány, a harmadik ronda és óriási, és hazaszállítani is képtelenség (ráadásul a kis telkem nagy részét is elfoglalta volna).
Egyszer csak elém bukkant ez a cég: a Terracell Kft. Nézegettem a tárolóedényeit és az árakat. Egész normális árakon egészen normális kinézetű, stabil valamit találtam. Másnap (kedden) telefon. Van persze, az ára bruttósítva is egészen megfelelő, de nem szállítanak házhoz (csak kamionos szállítást vállalnak), de megoldják, úgyis jönnek erre felé magánügyben (talán), úgy csütörtök tájékán. Hívjam akkor őket. Hívom csütörtökön. Sajnos mégsem jönnek a környékre, de már a mellettünk lévő városban van a két darab 310 literes dézsám egy vastelepen. Ugyanis volt éppen egy váratlan kamionos fuvarjuk szerdán, így ezt is felpakolták. Csak szólok, fizetésről még szó sem volt, hogyan, mi módon. A főnök mondta, majd küldi e-mail-ben a többit, mit, hova, hogyan utaljak. Hívom közben a vastelepet. Igen, náluk van, de nem vállalnak kiszállítást, valahogy vigyem el.  Nem, nem kell vinnem semmilyen papírt, sem számlát, sem fizetési bizonylatot, majd rendezem a céggel, ahogy akarom, csak vigyem. A fiam édesapja éppen a környéken járt, és ő hozta el nekem a két méretes dézsát, ami sokkal jobb minőségű, mint amire számítottam, és még kinézetre is nagyon tetszik, és jó nagy (a fiam simán eltűnne benne, pedig nem kicsi). Várom az e-mail-t a cégtől csütörtök este, nem jön. Már kezdem rosszul érezni magam a bőrömben, hiszen egyet már be is raktam a helyére (vasfűrész elő, csatorna csonkolás megtörtént). Késő este már nem bírtam magammal, írtam egy mail-t, hogy minden szuper, jobb, mint amit remélni mertem, de azért fizetnék is. Péntek reggel semmi. Péntek délelőtt semmi. Végre dél körül már megkaptam az adatokat, hogy hova mennyit fizessek. Sikerült megint meglepniük, mert jóval lejjebb kerekítettek, mint ahogy kiszámoltam. Szállítási költség semmi. Utalás ment.
Ezt több idő volt leírni, mint megélni. De azért osztottam meg veletek, mert azóta is repülők örömömben. Annyira kerek volt az egésznek a megélése, és annyira fantasztikus embert ismertem meg, hogy az csuda. Mutassatok még egy olyan embert, aki Pest megye totálisan másik részéből mindent megtesz azért, hogy egy ismeretlen ember megkapja, amit szeretne, és úgy, hogy még pénzt nem látott akkor érte (és vállalkozó). :)))

Köszönöm Atyám ennek az embernek a jóindulatát, és szervezőkészségét. Köszönöm, hogy megismerhettem őt. Áldd meg kérlek az életét, és mutass még több ilyen embert, nemcsak nekem, hanem mindannyiunknak! Ámen.

eXTReMe Tracker