gy6777

Személyes vallomás...

NyomtatásE-mail

Hmmm... nem igazán vagyok elégedett magammal, ha végig gondolom a 2011-es évet. Mulasztásokat látok, és állandó rohanást. Sok feladatom volt, sokszor éreztem úgy, a fejem fölött összecsapnak a hullámok, és segítség kellene, hogy legalább egy kis részt levegyen valaki a vállamról. Emberileg ez nem jött össze.
De mint mindennek, ennek is van egy másik oldala. Minden botladozásom ellenére megtapasztaltam Isten végtelen irgalmát, Aki nem érdemem szerint bánt velem, hanem ajándékaival halmozott el bennünket. Szó szerint elhalmozott.

...

Mit szeretnék a 2012-es esztendőre?
- Nem szeretnék pánikolni, hogy mi lesz velünk ebben a lehetetlen gazdasági helyzetben! S nem szeretnék okolni senkit! "Csak" szeretnék felfelé tekinteni, és bízni Abban, aki még soha nem hagyott cserben. S imádkozni azokért, akik tehetnek érdemben ezért az országért bármit is, Isten akaratában járva.
- Szeretném nem elfelejteni, hogy minden külső-belső körülmény ellenére, értékes vagyok Alkotómnak. Szeretném - ha csak egy kis mértékben is - úgy látni magamat, ahogyan Ő lát engem.
-  Közelebb, és még közelebb kerülni Megváltómhoz.
- Ehhez persze át kell gondolnom, milyen felesleges dolgoktól, ténykedésektől, rossz időbeosztástól kell megszabadulnom, hogy több időt fordítsak hitem mélyítésére.
- Szeretném jól kihasználni az időt.
- Ha valamit elkezdek, azt befejezni is jó lenne.
- Türelem, türelem, türelem. Talán ezzel kezdett volna kezdenem. Másokkal, de önmagammal szemben is.
- Lépni, ha arra van szükség. Csendben maradni, mikor bántó lenne bármilyen véleménynyilvánításom. Észrevenni, ha segítség kell! S tudni meghallgatni a másikat!

Ahogy mindezeket írom, már tudom, soha nem lesz teljes a listám. De kell valami összegzés!

Az új esztendőben hadd lehessek sokkal inkább az Úr akaratában járó, engedelmes, szeretni tudó ember, testvér, anya, kolléga, barát... Sokkal inkább, mint ebben a lassan elmúló 2011-es esztendőben! Ámen.

Minden olvasóm számára is ezt kívánom!

"Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben."

Mikeás 6:8

eXTReMe Tracker